::: Aardappelteelbedrijf Ammerzoden - START :::
::: Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden - START ::: ::: Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden - NIEUWS ::: ::: Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden - AARDAPPELTEELT ::: ::: Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden - RASSEN ::: ::: Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden - LINKS ::: ::: Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden - CONTACT :::

 

Aardappelteelt

Consumenten kopen aardappelen met de ogen, maar beleven de smaak met de mond. Bij de teelt van tafelaardappelen is het daarom van belang een goed ogende smaakvolle aardappel te telen.

Ras- en grondselectie

De weg naar de optimale tafelaardappel begint met de keuze voor de juiste rassen (onder de button rassen vindt u een overzicht). In samenwerking met gerenommeerde pootgoedhuizen kiezen wij deze rassen. Elk ras kent weer zijn voorkeur voor groeiomgeving, de juiste grondsoort. De eerst stappen op weg naar een mooie kwaliteitsaardappel beginnen bij het zoeken van de juiste percelen voor het poten van het pootgoed. Aardappelteelt bedrijf Ammerzoden kijkt hiervoor in de bekende Nederlandse teeltgebieden maar in het bijzonder ook in het gebied waar het bedrijf is gevestigd, de Bommelerwaard. Dit gebied is van oudsher een echt aardappelteelt- en verwerkingsgebied waar op dit moment te weinig mee gedaan word. Wij willen deze oude glorie herstellen.

Milieubewust ondernemen

Oog voor het milieu is in onze visie een prominent gegeven, daarom zullen wij onze aardappelen gaan telen en bewaren volgens de richtlijnen van het Milieukeur. Hiermee waarborgen wij een verantwoorde en gezonde teelt van de aardappelen die zeker ook de smaak ten goede komt.

Goede bewaring is essentieel voor kwaliteitsbehoud

Één van de belangrijkste onderdelen op weg naar kwaliteit is de bewaring van de aardappelen. Wij kiezen daarom voor mechanisch gekoelde kistenbewaring. De mechanisch gekoelde bewaarplaats biedt extra mogelijkheden voor kwaliteitsverhoging. Een constante bewaartemperatuur biedt veel voordelen voor de interne kwaliteit (stevigheid, kiemrust) van aardappelen.

Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden

Door te bewaren in vele kleine compartimenten kan per partij de bewaring zeer specifiek worden gevolgd en daardoor verbeterd. Deze moderne, volgens de nieuwste technische mogelijkheden, bewaarloods zal naar verwachting eind augustus 2007 in gebruik worden genomen.

 
       
::: Aardappelteeltbedrijf Ammerzoden - CONTACT :::